Ruoka

Riistapullat

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu7.11.2025

Riistajauhelihasta valmistetut lihapullat ovat hyvä tapa totuttaa lapset riistan makuun. Riistajauheliha on vähärasvaista, joten sen sekaan kannattaa sekoittaa porsaan jauhelihaa, jotta lihapullista ei tule kuivia.

1 keltasipuli

½ dl korppujauhoja

2 rkl sinappia

1 kananmuna

2 dl kivennäisvettä

300 g riistajauhelihaa

300 g porsaan jauhelihaa

voita paistamiseen

2 dl lihalientä

3 dl kermaa

suolaa ja pippuria

persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, korppujauhot, sinappi ja kananmuna. 

Kaada joukkoon kivennäisvesi ja lopuksi jauhelihat. Sekoita varovasti, jotta jauheliha ei sitkisty liiasta sekoittamisesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta lihapullia.

Paista lihapullat voissa. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Anna kypsyä hiljalleen, kunnes lihapullat ovat valmiita. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Tarjoa lihapullien kanssa keitettyjä perunoita ja etikkakurkkuja.

Metsästäjälehti
Yksityisyyden yleiskatsaus

Käytämme evästeitä (cookie) palvelun käytön tilastointiin ja kieliasetuksen valinnan säilyttämiseen.