Riistapullat
Julkaistu7.11.2025Riistajauhelihasta valmistetut lihapullat ovat hyvä tapa totuttaa lapset riistan makuun. Riistajauheliha on vähärasvaista, joten sen sekaan kannattaa sekoittaa porsaan jauhelihaa, jotta lihapullista ei tule kuivia.
1 keltasipuli
½ dl korppujauhoja
2 rkl sinappia
1 kananmuna
2 dl kivennäisvettä
300 g riistajauhelihaa
300 g porsaan jauhelihaa
voita paistamiseen
2 dl lihalientä
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria
persiljaa
Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, korppujauhot, sinappi ja kananmuna.
Kaada joukkoon kivennäisvesi ja lopuksi jauhelihat. Sekoita varovasti, jotta jauheliha ei sitkisty liiasta sekoittamisesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta lihapullia.
Paista lihapullat voissa. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Anna kypsyä hiljalleen, kunnes lihapullat ovat valmiita. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Tarjoa lihapullien kanssa keitettyjä perunoita ja etikkakurkkuja.